Skip to content

COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende på Taiwan.

Senest opdateret 29.05.23 kl. 14:00, lokal tid.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Indrejseregler

 

Taiwan har lempet næsten alle covid-19-relaterede indrejserestriktioner for danske rejsende. For nærmere information om gældende regler henvises til nærmeste Taipei Representative Office eller se nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

 

Siden den 12. september 2022 har det igen været muligt for bl.a. danske turister at indrejse visumfrit til Taiwan. Der er ikke længere krav om test og isolationskarantæne efter ankomst for indrejsende fra Danmark. Rejsende og fastboende opfordres til at selvteste ved symptomer på covid-19. I tilfælde af positivt testresultat, opfordres man til at isolere sig hjemme og søge lægehjælp om nødvendigt. Læs mere på Taiwan CDC's hjemmeside.

 

Er du testet positiv for covid-19, må du tidligst rejse til Taiwan syv dage efter. 

 

Coronapas

 

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for vaccination. (Det danske coronapas kan anvendes til at opnå lokalt accepteret bevis for vaccination). Coronapas er ikke en forudsætning for indrejse til Taiwan.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk

En printet version af coronapasset kan findes på sundhed.dk. Krydsvaccinationer accepteres.

 

Regler for personer i transit

 

Muligheden for at anvende Taiwan som transitpunkt kan variere afhængigt af hvilke lande, du påtænker at rejse imellem. Du bør altid tage direkte kontakt til relevante lufthavne og flyselskaber for at afklare, om den pågældende rejse via Taiwan er mulig, og om der evt. er krav om covid19-test. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser Udenrigsministeriet's hjemmeside

Læs om indrejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

 

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Det er muligt at rejse til Taiwan som erhvervsrejsende. For nærmere oplysninger om indrejse for erhvervsrejsende henvises til Taipei Representative Office i København.

Læs mere i afsnittet ”Indrejseregler”.

 

 

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger Taiwan Centers for Disease Control eller Taiwans Udenrigsministerium.

 

For at holde dig opdateret om lokale restriktioner bør du undersøge restriktionerne hos de lokale myndigheder.

 

Regler om mundbind

Det er obligatorisk at bruge mundbind på hospitaler samt sundheds- og plejecentre.

Hvis du bliver syg 

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Ved mistanke om corona-smitte kan man rette henvendelse til de lokale sundhedsmyndigheder på telefon 1922, hvor det også er muligt at komme i kontakt med engelsktalende personale.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. Fra 1. januar 2023 vil udenlandske besøgende uden taiwansk sygesikring, der tester positiv for covid-19, selv skulle betale omkostninger i forbindelse med hospitalsindlæggelse eller ophold på karantænefacilitet.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte Trade Council of Denmark, Taipei, eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos til Sundhedsstyrelsen .

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler her

 

Udrejse fra Taiwan

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark. 

Har du sundhedsfaglige spørgsmål vedr. COVID-19 kan du finde information på coronasmitte.dk.  

 

Mere information

Udenrigsministeriet og det danske handelskontor i Taipei rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod COVID-19 på coronasmitte.dk.

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Du kan finde de seneste opdateringer her.

Information om konkrete restriktioner på Taiwan opdateres ikke i rejsevejledningen, men det anbefales altid at følge udviklingen på Taiwan Centers for Disease Control eller Taiwans Udenrigsministerium.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på [email protected] eller +45 3392 1112.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større regler, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.