Skip to content

COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende på Taiwan.

Senest opdateret 22.06.22 kl. 10:00, lokal tid.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Indrejseregler

 

Taiwan har indført skærpede indrejserestriktioner for personer fra en række lande, herunder Danmark, og disse ændres løbende. For nærmere information om de seneste ændringer kontakt nærmeste Taipei Representative Office eller se nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Fra den 15. juni 2022 letter Taiwan gradvist grænsekontrollen, forkorter karantæneperioden og indfører maksimum kvoter for antallet af indrejsende per uge.


Fra den 15. juni er der krav om tre dages isolationskarantæne for alle ankommende til Taiwan – efterfulgt af fire dage med skærpede krav til social afstand (såkaldt ”3+4-indrejseregler"). Overholdelse af karantæne i forbindelse med indrejse til Taiwan vil løbende blive kontrolleret af myndighederne. Der er indført høje bødestraffe, og i yderste konsekvens fængsel, ved overtrædelse.

 

Kun udvalgte hoteller er godkendt til karantæneophold. Forud for indrejse bør dette derfor tjekkes med hotellet. Taipei Representative Office kan også hjælpe med liste over godkendte hoteller. 

Det er muligt at søge om hjemmekarantæne. Muligheder for karantæne, er yderligere beskrevet på Taiwan Centers for Disease Control

Der er krav om negativ PCR-test for alle forud for indrejse til Taiwan. Nærmere herom kan findes på ovenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Ved ankomst til Taiwan skal alle indrejsende tage en PCR-test eller en hurtig-test alt afhængig af hvorfra, man rejser ind til Taiwan. Man kan først forlade lufthavnen efter testresultatet foreligger. I tilfælde af positivt testresultat, evaluerer sundhedsmyndighederne om man skal indlægges på hospital eller man kan tage videre til sit karantænehotel eller hjemmekarantæne. Der er desuden krav om negativ hurtig-test, hvis man vil forlade sit opholdssted i de fire dage med skærpede krav til social afstand og epidemiforebyggelse. Læs mere om 3+4-indrejseregler og hvad skærpede krav til social afstand betyder på Taiwan CDC's hjemmeside.

 

Coronapas

 

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for vaccination. (Det danske coronapas kan anvendes til at opnå lokalt accepteret bevis for vaccination). Coronapas kan ikke anvendes til at forkorte karantænen ved ankomst til Taiwan. Rejsende som er vaccinerede eller tidligere har været smittet er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Taiwan.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk

En printet version af coronapasset kan findes på sundhed.dk. Krydsvaccinationer accepteres.

 

Regler for personer i transit

 

Det er i nogle tilfælde muligt at anvende Taiwan som transitpunkt. Transit er kun tilladt med én sammenhængende billet, hvor flyselskabet påtager sig ansvar for transit. Flyselskaber med sådanne aftaler, kan informere nærmere om særlige regler for transit gennem Taiwan.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser Udenrigsministeriet's hjemmeside

Læs om indrejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

 

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Det er muligt at få indrejsetilladelse til Taiwan som erhvervsrejsende. For nærmere oplysninger om indrejse  for erhvervsrejsende henvises til Taipei Representative Office i København.

Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende på Taiwan som for rejsende med midlertidig eller permanent opholdstilladelse. Læs mere i afsnittet ”Indrejseregler”.

 

 

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger Taiwan Centers for Disease Control eller Taiwans Udenrigsministerium.

 

For at holde dig opdateret om lokale restriktioner bør du undersøge restriktionerne hos de lokale myndigheder.

 

Regler om mundbind

Det er obligatorisk at bruge mundbind i alt offentligt rum samt i offentlig transport. Dette gælder også for børn. Det er kun tilladt at tage mundbind af kortvarigt for at spise og drikke.

Hvis du bliver syg 

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Ved mistanke om corona-smitte kan man rette henvendelse til de lokale sundhedsmyndigheder på telefon 1922, hvor det også er muligt at komme i kontakt med engelsktalende personale.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte Trade Council of Denmark, Taipei, eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos til Sundhedsstyrelsen .

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler her

 

Udrejse fra Taiwan

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark. 

Har du sundhedsfaglige spørgsmål vedr. COVID-19 kan du finde information på coronasmitte.dk.  

 

Mere information

Udenrigsministeriet og det danske handelskontor i Taipei rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod COVID-19 på coronasmitte.dk.

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Du kan finde de seneste opdateringer her.

Information om konkrete restriktioner på Taiwan opdateres ikke i rejsevejledningen, men det anbefales altid at følge udviklingen på Taiwan Centers for Disease Control eller Taiwans Udenrigsministerium.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på [email protected] eller +45 3392 1112.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større regler, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.