Skip to content

Information om Coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende på Taiwan i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.

Senest opdateret den 02.08.21 kl. 09.00, lokal tid.

Rejsevejledning

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Du kan finde de seneste opdateringer her.

Information om konkrete restriktioner på Taiwan opdateres ikke i rejsevejledningen, men kan i stedet ses nedenfor.

The Trade Council of Denmark, Taipei, følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/covid-19 på Taiwan. 

Danskere bosat eller på rejse på Taiwan opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler.

Indrejse i Danmark

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Se også Udenrigsministeriets hjemmeside, herunder med svar på ofte stillede spørgsmål.

Spørgsmål vedr. flyafgange skal rettes til fly- eller rejseselskaberne.

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændinge med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse til Taiwan, restriktioner og flyforbindelser

Taiwan har indført skærpede indrejserestriktioner for personer fra en række lande, herunder Danmark, og disse ændres regelmæssigt. Siden 19. maj er indrejserestriktionerne til Taiwan yderligere skærpet. For nærmere information om de seneste ændringer kontakt nærmeste Taipei Representative Office eller se nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Der er krav om 14 dages karantæne for alle ankommende til Taiwan, efterfulgt af syv dage med skærpede krav til social afstand. Overholdelse af karantæne i forbindelse med indrejse til Taiwan vil løbende blive kontrolleret af myndighederne. Der er indført høje bødestraffe, og i yderste konsekvens fængsel, ved overtrædelse.

Kun udvalgte hoteller er godkendt til karantæneophold. Forud for indrejse bør dette derfor tjekkes med hotellet. Taipei Representative Office kan også hjælpe med liste over godkendte hoteller. 

Der er indført særlige karantæne-krav (krav om karantæne på særlige karantæne-centre) ifald indrejsende udviser COVID-19-symptomer eller har haft symptomer de sidste 14 dage før indrejse. Nærmere herom kan findes på nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Der er krav om negativ COVID19-test for alle udlændinge forud for indrejse til Taiwan, herunder også udlændinge med permanent opholdstilladelse (ARC) på Taiwan. Nærmere herom kan findes på nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Udlændinge der ankommer til Taiwan skal ved ankomst vise dokumentation for karantæne-lokation. Det er i øjeblikket ikke tilladt at sidde i karantæne andre steder end på godkendte hoteller. Dette omfatter også indrejsende med bopæl/opholdstilladelse på Taiwan. Nærmere herom kan findes på nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Taiwan anerkender ikke vaccine-pas, og vaccine-pas kan ikke anvendes til at forkorte karantænen ved ankomst til Taiwan. Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Taiwan.

Det er i øjeblikket ikke tilladt at anvende Taiwan som transitpunkt.

Trade Council of Denmark, Taipei er bekendt med, at danskere, hvis flyafgange fra Taiwan er aflyst, og som har problemer med at finde alternative afgange, kan risikere at måtte blive på Taiwan også efter udløb af deres visa/visa-fri periode. Taiwan har af flere omgange udstedt visa forlængelse af 30 dage, for udlændinge der er indrejst på Taiwan frem til og med 21. marts 2020 på visitor visa, landing visa eller visa-waiver.

Der er i øjeblikket indført skærpede restriktioner for forsamlinger i social sammehæng, med loft på 50 personer indendørs og 100 personer udendørs. Der er indført bødestraf for at bevæge sig uden for sit hjem uden at bære maske.

Lokale informationer 

Rejseråd til erhvervsrejser

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Taiwan har midlertidig suspenderet indrejse for udenlandske rejsende. Dette gælder imidlertid også for erhvervsrejsende. For nærmere oplysninger om indrejse på Taiwan for erhvervsrejsende henvises til Taipei Representative Office i København.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Ved mistanke om corona-smitte kan man rette henvendelse til de lokale sundhedsmyndigheder på telefon 1922, hvor det også er muligt at komme i kontakt med engelsktalende personale.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte Trade Council of Denmark, Taipei, eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Nem adgang til vigtig information

The Trade Council of Denmark, Taipei, opfordrer alle danskere på Taiwan til at registrere sig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til The Trade Council of Denmark, Taipei, på telefonnummer: + 886 227 182 101.

Udenrigsministeriet og The Trade Council of Denmark, Taipei, rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om coronavirus/covid-19.

Du kan læse WHO's råd om, hvordan du bedst beskytter dig.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside

 

Hent app'en rejseklar

app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.