Skip to content

Information om Coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende på Taiwan i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.

Senest opdateret den 14.01.2021 09.00

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Taiwan for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Du kan finde de seneste opdateringer her.

The Trade Council of Denmark, Taipei, følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/covid-19 på Taiwan. 

Danskere bosat eller på rejse på Taiwan opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler.

Indrejse i Danmark

Danskere på Taiwan, der ønsker at tage til Danmark, enten på ferie eller permanent, skal være opmærksomme på de særlige forhold i denne tid.

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har fast bopæl i Danmark, gælder der forskellige regler for at rejse ind i Danmark afhængigt af, hvilket land du har bopæl i. 

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her

Flyveforbuddet omfatter ikke personer, der har været smittet med COVID-19 inden for de seneste otte uger. En positiv-test, som er minimum 14 dage og maksimalt 8 uger gammel, sidestilles således med en negativ test og giver adgang til at flyve.

Ved spørgsmål vedrørende forhold i transitlande og -lufthavne anbefales det at kigge på de danske ambassaders hjemmesider for de steder, hvor man overvejer transit. F.eks.:

Se også Udenrigsministeriets hjemmeside, herunder med svar på ofte stillede spørgsmål.

Spørgsmål vedr. flyafgange skal rettes til fly- eller rejseselskaberne.

Indrejse til Taiwan, restriktioner og flyforbindelser

Taiwan har indført skærpede indrejserestriktioner for personer fra en række lande, herunder Danmark, og disse ændres regelmæssigt. For nærmere information om de seneste ændringer kontakt nærmeste Taipei Representative Office

Med effekt 9. november 2020 er der indført særlige karantæne-krav (krav om karantæne på særlige karantæne-centre) ifald indrejsende udviser COVID-19-symptomer eller har haft symptomer de sidste 14 dage før indrejse. Nærmere herom kan findes på ovenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Der er krav om negativ COVID19-test for de alle udlændinge forud for indrejse til Taiwan, herunder også udlændinge med permanent opholdstilladelse (ARC) på Taiwan. Nærmere herom kan findes på ovenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Med effekt fra 15. januar 2021 skal udlændinge, der ankommer til Taiwan, ved ankomst vise dokumentation for karantæne-lokation, f.eks. karantænehotel. Indrejsende med bopæl på Taiwan skal leve op til krav om højest én person per residens under karantæne. Nærmere herom kan findes på ovenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Overholdelse af karantæne i forbindelse med indrejse til Taiwan vil løbende blive kontrolleret af myndighederne. Der er indført høje bødestraffe, og i yderste konsekvens fængsel, ved overtrædelse.

Kun udvalgte hoteller er godkendt til karantæneophold. Forud for indrejse bør dette derfor tjekkes med hotellet. Taipei Representative Office kan også hjælpe med liste over godkendte hoteller. 

Henset til de skærpede indrejserestriktioner er mange flyafgange mellem Taiwan og Europa aflyst. Det er IKKE tilladt at anvende Taiwan som transitpunkt. Kontakt dit rejseselskab for at få opdaterede oplysninger om flyforbindelser.

Trade Council of Denmark, Taipei er bekendt med, at danskere, hvis flyafgange fra Taiwan er aflyst, og som har problemer med at finde alternative afgange, kan risikere at måtte blive på Taiwan også efter udløb af deres visa/visa-fri periode. Taiwan har af flere omgange udstedt visa forlængelse af 30 dage, for udlændinge der er indrejst på Taiwan frem til og med 21. marts 2020 på visitor visa, landing visa eller visa-waiver.

De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke-danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan The Trade Council of Denmark, Taipei, hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Lokale informationer 

Ved mistanke om corona-smitte kan man rette henvendelse til de lokale sundhedsmyndigheder på telefon 1922, hvor det også er muligt at komme i kontakt med engelsktalende personale.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Taiwan. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Taiwan har midlertidig suspenderet indrejse for udenlandske rejsende. Der er meget begrænsede muligheder for at søge indrejse, herunder også som erhvervsrejsende. 
 
Man kan som erhvervsrejsende i særlige tilfælde søge om tilladelse til indrejse, hvis det vurderes af taiwanske myndigheder, at man har de nødvendige økonomiske og handelsrelaterede aktiviteter. Erhvervsrejsende skal som udgangspunkt påregne 14 dages tvungen karantæne ved ankomst til Taiwan. Der er stærkt begrænsede muligheder for kortere karantæne ved ankomst, baseret på særlig ansøgningsproces inden afrejse og med begrænset bevægelsesfrihed på Taiwan efter udstået kortere karantæne. For nærmere oplysninger om indrejse på Taiwan for erhvervsrejsende henvises til Taipei Representative Office i København.

Nem adgang til vigtig information

The Trade Council of Denmark, Taipei, opfordrer alle danskere på Taiwan til at registrere sig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til The Trade Council of Denmark, Taipei, på telefonnummer: + 886 227 182 101.

Udenrigsministeriet og The Trade Council of Denmark, Taipei, rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om coronavirus/covid-19.

Du kan læse WHO's råd om, hvordan du bedst beskytter dig.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside

Hent app'en rejseklar

Rejseklar logo
app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.