Skip to content

Information om Coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende på Taiwan i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.

Senest opdateret den 13.04.21 kl. 15.45, lokal tid.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Taiwan for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Du kan finde de seneste opdateringer her.

The Trade Council of Denmark, Taipei, følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/covid-19 på Taiwan. 

Danskere bosat eller på rejse på Taiwan opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler.

Indrejse i Danmark

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her

Se også Udenrigsministeriets hjemmeside, herunder med svar på ofte stillede spørgsmål.

Spørgsmål vedr. flyafgange skal rettes til fly- eller rejseselskaberne.

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse til Taiwan, restriktioner og flyforbindelser

Taiwan har indført skærpede indrejserestriktioner for personer fra en række lande, herunder Danmark, og disse ændres regelmæssigt. For nærmere information om de seneste ændringer kontakt nærmeste Taipei Representative Office

Der er indført særlige karantæne-krav (krav om karantæne på særlige karantæne-centre) ifald indrejsende udviser COVID-19-symptomer eller har haft symptomer de sidste 14 dage før indrejse. Nærmere herom kan findes på nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Der er krav om negativ COVID19-test for alle udlændinge forud for indrejse til Taiwan, herunder også udlændinge med permanent opholdstilladelse (ARC) på Taiwan. Nærmere herom kan findes på nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Udlændinge der ankommer til Taiwan skal ved ankomst vise dokumentation for karantæne-lokation, f.eks. karantænehotel. Indrejsende med bopæl på Taiwan skal leve op til krav om højest én person per residens under karantæne. Nærmere herom kan findes på nedenstående link til Taiwan Centers for Disease Control.

Taiwan anerkender ikke vaccine-pas, og vaccine-pas kan ikke anvendes til at forkorte karantænen ved ankomst til Taiwan. Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Taiwan.

Overholdelse af karantæne i forbindelse med indrejse til Taiwan vil løbende blive kontrolleret af myndighederne. Der er indført høje bødestraffe, og i yderste konsekvens fængsel, ved overtrædelse.

Kun udvalgte hoteller er godkendt til karantæneophold. Forud for indrejse bør dette derfor tjekkes med hotellet. Taipei Representative Office kan også hjælpe med liste over godkendte hoteller. 

Det er tilladt at anvende Taiwan (kun Taoyuan Airport) som transitpunkt, dog kun mellem to flyvninger inden for samme gruppe af flyselskaber og kun med transittid på under otte timer. Kontakt dit rejseselskab for at få opdaterede oplysninger om flyforbindelser.

Trade Council of Denmark, Taipei er bekendt med, at danskere, hvis flyafgange fra Taiwan er aflyst, og som har problemer med at finde alternative afgange, kan risikere at måtte blive på Taiwan også efter udløb af deres visa/visa-fri periode. Taiwan har af flere omgange udstedt visa forlængelse af 30 dage, for udlændinge der er indrejst på Taiwan frem til og med 21. marts 2020 på visitor visa, landing visa eller visa-waiver.

Lokale informationer 

Ved mistanke om corona-smitte kan man rette henvendelse til de lokale sundhedsmyndigheder på telefon 1922, hvor det også er muligt at komme i kontakt med engelsktalende personale.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Taiwan. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Taiwan har midlertidig suspenderet indrejse for udenlandske rejsende. Erhvervsrejsende kan dog søge om særlig indrejsetilladelse. 
 
Erhvervsrejsende skal som udgangspunkt påregne 14 dages tvungen karantæne ved ankomst til Taiwan. Der er stærkt begrænsede muligheder for kortere karantæne ved ankomst, baseret på særlig ansøgningsproces inden afrejse og med begrænset bevægelsesfrihed på Taiwan efter udstået kortere karantæne. For nærmere oplysninger om indrejse på Taiwan for erhvervsrejsende henvises til Taipei Representative Office i København.

Nem adgang til vigtig information

The Trade Council of Denmark, Taipei, opfordrer alle danskere på Taiwan til at registrere sig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til The Trade Council of Denmark, Taipei, på telefonnummer: + 886 227 182 101.

Udenrigsministeriet og The Trade Council of Denmark, Taipei, rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om coronavirus/covid-19.

Du kan læse WHO's råd om, hvordan du bedst beskytter dig.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside

Hent app'en rejseklar

Rejseklar logo
app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.