Skip to content

Information om Coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende på Taiwan i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.

Senest opdateret klokken 09:20 (lokal tid) den 30.03.2020.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Du kan finde de seneste opdateringer her.

Udenrigsministeriet opfordrer de danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at rejse hjem, så snart det er muligt, men i god ro og orden og i tæt dialog med dit rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab.

The Trade Council of Denmark, Taipei, følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/covid-19 på Taiwan. Danskere bosat eller på rejse på Taiwan opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler.

Lokale informationer 

Ved mistanke om corona-smitte kan man rette henvendelse til de lokale sundhedsmyndigheder på telefon 1922, hvor det også er muligt at komme i kontakt med engelsktalende personale.

Indrejse til Taiwan, restriktioner og flyforbindelser

Taiwan har indført skærpede indrejserestriktioner for personer fra en række lande, herunder Danmark. Ifølge de seneste ændringer, med effekt fra 19. marts, afvises alle udlændinge, med mindre de har Alien Residence Certificate, eller har forretningsærinde og besidder særlig indrejsetilladelse. Indrejsende med ARC eller særlig indrejsetilladelse skal i 14 dages karantæne ved ankomst.

Taiwan har endvidere indført krav om karantæne med tilbagevirkende kraft, hvorunder personer med ophold i bl.a. Europa i perioden 5-14. marts skal i karantæne, selv om de allerede måtte være indrejst på Taiwan uden krav om karantæne ved ankomsten. Personer i denne kategori skal kontakte det lokale distriktskontor i det distrikt, hvori de befinder sig. Nærmere information herom kan indhentes på lokal telefon 1999.

Overholdelse af karantæne vil løbende blive kontrolleret af myndighederne. Der er indført høje bødestraffe, og i yderste konsekvens fængsel, ved overtrædelse.

Mange hoteller på Taiwan tillader ikke personer i karantæne. Forud for indrejse bør dette derfor tjekkes med et evt. hotel. Personer der ved ankomst ikke har andre muligheder for karantæne vil af de lokale myndigheder blive placeret i et karantænecenter, med nødvendige (men kun helt basale) fornødenheder. Den karantænesatte vil selv skulle betale for ophold på karantænecenter.

Henset til de skærpede indrejserestriktioner er næsten alle flyafgange mellem Taiwan og Europa aflyst. Det er ikke længere tilladt at anvende Taiwan som transitpunkt. Kontakt dit rejseselskab for at få opdaterede oplysninger om flyforbindelser.

Trade Council of Denmark, Taipei er bekendt med, at danskere, hvis flyafgange fra Taiwan er aflyst, og som har problemer med at finde alternative afgange, kan risikere at måtte blive på Taiwan også efter udløb af deres visa/visa-fri periode. Taiwan har meddelt, at udlændinge der er indrejst på Taiwan frem til og med 21. marts 2020 på visitor visa, landing visa eller visa-waiver, og som endnu ikke har overskrevet det tilladte ophold på Taiwan, automatisk vil blive tildelt 30 dages forlængelse. Der er ikke behov for at ansøge herom. Det samlede ophold på Taiwan må ikke overskride 180 dage. Læs mere på Taiwans Udenrigsministeriums hjemmeside.

De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke-danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan The Trade Council of Denmark, Taipei hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Nem adgang til vigtig information

The Trade Council of Denmark, Taipei, opfordrer alle danskere på Taiwan til at registrere sig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til The Trade Council of Denmark, Taipei, på telefonnummer: + 886-2-2718-2101. Uden for normal åbningstid kan kontoret kontaktes på: +886 978 321 590.

Udenrigsministeriet og The Trade Council of Denmark, Taipei, rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om coronavirus/covid-19.

Du kan læse WHO's råd om, hvordan du bedst beskytter dig.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

Rejseklar logo

Læs mere om Udenrigsministeriets app 'Rejseklar' her

 

Tilmeld dig Danskerlisten